Oud-ceo Zappos overleden

Oud-ceo Zappos overleden
  • 30 november 2020
  • Redactie

Tony Hsieh, voormalig ceo van Zappos, is dit weekend op 46-jarige leeftijd overleden. ‘Jouw nieuwsgierigheid, visie en niet-aflatende klantfocus laten een onuitwisbare indruk achter.’

‘Ondanks dat Tony deze zomer met pensioen ging, weten wij wat een enorme impact hij heeft gehad op Zappos en op Zapponians. Hij wijdde zich de afgelopen 20 jaar aan het succes van de organisatie en onze medewerkers. De wereld is een enorme visionair en een geweldig persoon kwijt. […] Tony’s vriendelijkheid en vrijgevigheid heeft veel levens beïnvloed, met zijn mantra ‘Delivering Happiness’’, aldus Kedar Deshpande, de opvolger van Hsieh.

Klantfocus
De tech-ondernemer nam afgelopen zomer afscheid van Zappos om met pensioen te gaan. Hsieh verwierf met name grote bekendheid als de man die startup Zappos groot maakte, welke vervolgens aan Amazon werd verkocht voor $ 1,2 miljard. De ceo werd bovenal geroemd om zijn visionaire focus op klantgerichtheid en de employee experience; het bedrijf wordt in de CX-branche vaak als voorbeeldcase gebruikt en behoort tot de koplopers als het gaat om klantgerichtheid.


Beeld: Zappos

comments powered by Disqus