Kerstperikelen bezorgen

Kerstperikelen bezorgen
  • 24 december 2020
  • Redactie

Veel Nederlandse ondernemers zijn noodgedwongen overgestapt op het bezorgen van kerstmaaltijden. Daar wordt massaal gebruik van gemaakt: consumenten kiezen in aanloop naar de feestdagen voor gemak.

Grote en kleinere horecazaken openen de deuren voor een stukje gastvrijheid – maar dan vanuit huis. Ook de Efteling bezorgt een sprookjesdiner dat gasten vanaf het hotel kunnen ophalen. Veel horecaondernemers kunnen rekenen op een trouwe achterban tijdens de feestdagen: veel Hollandse gezinnen voor gemak. Thuisbezorgd.nl bemerkt dezelfde trend. ‘Mensen willen gemak tijdens de feestdagen en daarom houden we rekening met extra drukke Kerstdagen dit jaar. We hebben vanaf Kerstavond meer callcenter- en bezorgmedewerkers ingepland, zodat we snel kunnen opschalen wanneer het druk wordt.’

In contact blijven
Koninklijke Horeca Nederland voegt tegenover NOS toe dat de bestelmogelijkheden niet de redding betekenen voor restaurants. Het financiële verlies van afgelopen periode is te hoog. ‘De meeste ondernemers doen deze kerstactie ook omdat ze het leuk vinden om bezig te zijn en voor het onderhouden van de band met hun publiek.’

comments powered by Disqus