Proximus richt pijlen op toekomst

Proximus richt pijlen op toekomst
  • 14 december 2020
  • Redactie

Proximus gaat het hoofdkantoor in Brussel binnen enkele jaren verkleinen van 105.000 m2 naar 40.000 m2. Of het telecombedrijf op de huidige locatie aan het Noordstation blijft, is nog onduidelijk.

De grote kantoortransformatie past bij de toekomststrategie ‘#inspire2020’ van het bedrijf, maar ook bij het nieuwe werken. Voor de corona uitbraak werkten circa 6.000 mensen – de helft van het totaal – in de Brusselse Proximus-torens, maar vandaag de dag lopen er door het grote gebouw enkele honderden mensen.

Toekomst
CEO Guillaume Boutin kondigde enkele weken geleden al aan dat Proximus zijn kantoren wil omtoveren tot een ‘nationaal netwerk van werkruimtes’. Voor het hoofdkantoor heeft hij twee opties voor ogen. De eerste optie is het verkopen van de iconische torens en een nieuwe kantoorruimte van 40.000 m2 huren, de tweede optie is het herontwikkelen van de huidige locatie en vervolgens verhuizen naar een van de torens in plaats van beide bezet te houden.

Met het toekomstige hoofdkantoor wil het telecombedrijf een ‘campussfeer’ creëren, met minder individuele bureaus en meer ruimte om samen te werken. Zo wil het bedrijf ‘life zones’ maken, waar werkers elkaar kunnen ontmoeten en wil het groepsactiviteiten mogelijk maken door bijvoorbeeld een keuken te plaatsen voor kookworkshops.

comments powered by Disqus