Unilever test met vierdaagse werkweek

Unilever test met vierdaagse werkweek
  • 10 december 2020
  • Redactie

Unilever Nieuw-Zeeland is gestart met een experiment waarbij werknemers 4 in plaats van 5 dagen werken, terwijl ze wel voor 5 dagen werk betaald krijgen. Het bedrijf wil met deze test kijken of het welzijn en de productiviteit van de werknemers verbeterd.

In Nieuw-Zeeland werken 81 mensen voor Unilever, verspreid over verschillende vestigingen. De test startte deze week en zal twaalf maanden duren. Voor het experiment werkt Unilever samen met de Universiteit van Sydney om goed te meten wat nou exact de resultaten.

Aanmoediging
In het land wordt al langer gesproken over de invoering van een vierdaagse werkweek. Premier Jacinda Ardern moedigt werkgevers aan om hiermee aan de slag te gaan. Daarnaast hoopt ze hiermee het lokale toerisme een boost te geven, nu buitenlandse toeristen vanwege het coronavirus wegblijven.

Ook in Finland experimenteren ze met kortere werkweken. Daar kwam Sanna Marin, de premier van het land, dit jaar met een wetsvoorstel voor een werkweek van vierdagen met 6 werkzame uren per dag.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link