Apple verduurzaamt bonussen

Apple verduurzaamt bonussen
  • 11 januari 2021
  • Redactie

Duurzame energie, diversiteit op de werkvloer en andere sociale en milieukwesties bezorgen managers in de top van Apple hogere bonussen in 2021. Leidinggevenden worden zodoende geprikkeld om verder te kijken dan naar financiële resultaten.

Apple deed onlangs een aanvraag bij beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) om managers te belonen voor sociaal en milieuvriendelijk gedrag. Sterke financiële resultaten worden nog steeds nagejaagd, maar de techgigant wil daarnaast ook leidinggevenden laten ‘voldoen aan hoge normen van waardegedreven leiderschap’. ‘We zijn ervan overtuigd dat diversiteit de drijvende kracht achter innovatie is en de sleutel tot ons succes’, verklaart de techgigant.

Schouderklopje
De hoogte van bonussen van managers zijn steeds vaker onderwerp van gesprek. Naast dat veel organisaties besluiten om bonussen af te schaffen, blijkt dat de meeste werknemers in het najaar liever een schouderklopje krijgen dan een salarisverhoging of een bonus. Medewerkers geven de voorkeur aan een uitgesproken waardering, in plaats van financiële beloningen.

comments powered by Disqus