Coolblue geeft energie

Coolblue geeft energie
  • 28 januari 2021
  • Redactie

Coolblue gaat vanaf vandaag groene stroom en gas leveren. Toekomstige klanten van Coolblue Energie krijgen behalve scherpe stroom- en gasprijzen en een welkomstbonus ook ‘dikke kortingen’ op de energiezuinige apparaten die Coolblue hen aanraadt. Over een jaar wil het bedrijf 100 duizend klanten hebben.

Volgens oprichter, en tevens ‘beginbaas’, Pieter Zwart is Coolblue het eerste bedrijf ter wereld dat een geïntegreerde keten aanbiedt, zo vertelt hij in een interview met de Volkskrant. ‘Wij geven je inzicht in je energieverbruik, én we helpen je concreet om dat terug te brengen, én we geven daarbij fikse kortingen. Dus niet alleen de tip om een slimme thermostaat te installeren of een energiezuinige wasdroger aan te schaffen; nee, we verkopen die ook, komen hem installeren, stellen hem in.’

Toekomstgericht
Zwart vertelt dat het aanbieden van stroom en gas een logische volgende stap is. ‘We zijn twee jaar geleden begonnen met het installeren van zonnepanelen, en duizenden klanten zijn daar rammend enthousiast over. Sinds kort installeren we ook laadpalen voor elektrische auto’s.’

Daarnaast merkte hij dat klanten van Coolblue behoefte hebben aan energiebesparing. ‘‘Energiegebruik’ is het meest gebruikte filter op onze witgoedpagina’s. Voor ons is het een grote stap, en een nieuwe poot onder ons bedrijf. Het is ook op de toekomst gericht. We moeten met zijn allen steeds bewuster met energie omgaan, en rondom het huis wordt steeds meer elektrisch.’

Lees ook: Coolblue speelt in op thuiswerkmarkt

comments powered by Disqus