EX-voornemens voor 2021

EX-voornemens voor 2021
  • 4 januari 2021
  • Redactie

Veel medewerkers hebben voor 2021 een lijst met goede voornemens opgesteld. Meer aandacht voor vrienden en familie komt op de eerste plaats, gevolgd door het voornemen om minder stress te ervaren (32%).

Motivaction ondervroeg in samenwerking met Intermediair en Nationale Vacaturebank 650 Nederlanders. Hieruit komt naar voren dat circa 1 op de 5 medewerkers een training of opleiding wil volgen in het nieuwe jaar. Driekwart van deze respondenten doet dit vanuit de wens om te blijven ontwikkelen, 37% wil zijn of haar positie op de arbeidsmarkt versterken met een training.

Baanswitch
Eén van de volgens de onderzoekers opmerkelijkste voornemens voor 2021 is dat niet veel medewerkers van plan zijn een baanswitch te maken: 75% blijft op zijn of haar (werk)plek zitten. 7 op de 10 van deze groep blijft bij dezelfde werkgever omdat de baan naar tevredenheid is. Een kwart van de respondenten houdt vast aan een vast contract en durft een baanswitch hierom niet aan.

De sollicitatieprocedure van het grootste deel van de medewerkers verliep in 2020 offline. Bij 18% van de gevallen ging het om een hybride sollicitatievorm: deels fysiek, deels via een beeldscherm. Een derde van de medewerkers ervaart uitdagingen bij het video-solliciteren.

comments powered by Disqus