Overheid zet gebruiksvriendelijke stap

Overheid zet gebruiksvriendelijke stap
  • 5 januari 2021
  • Redactie

Nederlanders kunnen sinds deze maandag de vernieuwde identiteitskaart aanvragen. Deze kaart bevat een chip met een inlogfunctie, waarmee op de sites van de Nederlandse overheid, het onderwijs, de zorg of pensioenfonds ingelogd kan worden via DigiD.

Het inloggen kan op twee manieren. Met de DigiD app op de telefoon of tablet met NFC-lezer of met de DigiD app op de computer, die gekoppeld is aan een NFC-kaartlezer. Tijdens het inloggen scant de DigiD app de gegevens van de chip op de identiteitskaart. Inloggen met een identiteitskaart met behulp van de DigiD app geeft extra zekerheid en zorgt zo voor maximale bescherming van iemands gegevens, vermeldt de overheid op haar website.

Deze aanpassingen betekenen niet dat de huidige identiteitskaart niet meer geldig is. Zodra de identiteitskaart verlengd moet worden en er een nieuwe kaart is aangevraagd dan ontvangt de gebruiker het nieuwe model.

comments powered by Disqus