Vaccinatie-CC opent deuren

Vaccinatie-CC opent deuren
  • 04 January 2021
  • Redactie

Nederlanders kunnen vanaf vandaag op uitnodiging terecht bij een vaccinatie-callcenter. Tweeduizend GGD-medewerkers staan genodigden voor een coronavaccin te woord voor het maken van een afspraak.

Medewerkers van verpleeghuizen, artsen, verpleegkundigen en huisartsen worden met voorrang gevaccineerd vanaf 8 januari. Wie wordt opgeroepen voor een vaccinatie moet het vandaag geopende contactcenter bellen voor een afspraak. Om vast te stellen of de beller in aanmerking komt voor een vaccin, maakt de CC-medewerker gebruik van een belscript.

Informatievoorziening
De ontwikkeling van het belscript en het trainen van de telefonische dienst nam in totaal zo’n twee weken in beslag. ‘Dat script moet bekeken worden door communicatie-mensen, zodat vragen voor alle mensen begrijpelijk zijn. Anders ga je mensen doorlaten die dit vaccin niet mogen hebben, met risico op complicaties’, aldus GGD-woordvoerder Sonja Kloppenburg in aanloop naar de feestdagen tegenover NOS. ‘Zorgvuldigheid, toegankelijkheid en veiligheid staan in het hele proces voorop.’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link