Too Good To Go wil invloed op boodschappen

Too Good To Go wil invloed op boodschappen
  • 9 maart 2021
  • Redactie

Uit onderzoek van het Voedingscentrum blijkt dat mensen die altijd een boodschappenlijstje maken jaarlijks 6 tot 11 kilo* eten minder weggooien. Too Good To Go helpt mee.

Too Good To Go wil laten zien dat het tegengaan van voedselverspilling niet ingewikkeld hoeft te zijn.

'Niemand vindt het leuk om te zien dat goed eten in de prullenbak belandt. Too Good To Go kan het ook niet langer aanzien dat 1/3 van het geproduceerde eten wordt weggegooid en is vastberaden dat er iets moet gebeuren. Altijd op een leuke en laagdrempelige manier. Via de app verbindt Too Good To Go winkels met overgebleven producten aan consumenten. Op die manier zijn in Nederland al 6 miljoen maaltijden gered van de verspilling. In Nederland heeft de app meer dan 2 miljoen geregistreerde gebruikers', vertelt Sharonne van Diemen namens het bedrijf.

Slimme lijsttrekkers gezocht
in aanloop naar de verkiezingen roept haar team daarom op om ook thuis een ‘lijsttrekker’ te kiezen. Dit is de persoon die thuis de verantwoordelijkheid draagt voor het maken van de boodschappenlijstjes. Iemand die staat voor de inkopen en de stemmen van het hele huishouden weet door te vertalen naar een concreet plan.
Too Good To Go gelooft dat je met kleine veranderingen in je dagelijks leven een verschil kunt maken. Door het aanwijzen van een lijsttrekker thuis hoopt Too Good To op een leuke manier aandacht te vragen voor het boodschappenlijstje. De campagne zal lopen t/m de verkiezingen (17 maart 2021) en consumenten zullen die periode op diverse momenten en kanalen aangespoord worden om thuis een ‘lijsttrekker’ aan te wijzen.(PvWK)

* bron: Factsheet 'Voedselverspilling door consumenten'

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link