Opnieuw recordaantal klantcontactvacatures tweede kwartaal 2021

Opnieuw recordaantal klantcontactvacatures tweede kwartaal 2021
  • 25 augustus 2021
  • Redactie

In het tweede kwartaal van 2021 was een recordaantal van 18.000 klantcontactvacatures niet vervuld. Dat blijkt uit de Klantcontact Arbeidsmarktanalyse. Hiermee zet de stijgende trend van het eerste kwartaal zich door. In totaal meldt het CBS in het tweede kwartaal 327.000 vacatures in Nederland.

De klantcontactbranche is daarmee goed voor 5,5% van alle vacatures in Nederland. Ook in België is de groei in klantcontactvacatures groot. Uit de cijfers van Jobfeed blijkt dat er in het afgelopen kwartaal 27,6% meer klantcontactvacatures open stonden dan in de eerste drie maanden van dit jaar.

Zodra de maatregelen omtrent het COVID-19 virus verder worden versoepeld wordt werken op kantoor weer mogelijk. De trend is wel dat zowel organisaties als medewerkers niet meer terug willen naar de traditionele werksituatie, waarin fulltime op kantoor wordt gewerkt.

Hybride werksituatie
Veel organisaties gaan daarom over naar een hybride werksituatie, waarbij het werken vanuit huis met het werken op kantoor wordt gecombineerd. Hierbij verandert vaak thuiswerken van een tijdelijke oplossing naar een significant en consistent onderdeel van de werksituatie. Deze overgang heeft impact op de manier van werken en roept nieuwe vraagstukken op voor organisaties.

‘Bedrijven willen talent zo lang mogelijk aan zich binden. In een hybride werksituatie is het belangrijk dat medewerkers die niet meer dagelijks op kantoor zijn, zich verbonden blijven voelen met de organisatie. Door focus te leggen op de employee experience kun je medewerkers zowel thuis als op locatie een optimale ervaring bieden’ aldus Marjolein Kleijwegt, COO Recruitment bij marktleider in klantcontact Yource.

De klantcontact arbeidsmarktanalyse met praktische tips over hoe klantcontact binnen een hybride werksituatie optimaal kan worden ingericht en het overzicht van de Nederlandse en Belgische klantcontact arbeidsmarktcijfers van het tweede kwartaal van 2021 is hier te downloaden: Klantcontact Arbeidsmarktanalyse (PDF).

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • Reacties
  • Link