Winkelpersoneel Specsavers krijgt training in signaleren eenzaamheid

Winkelpersoneel Specsavers krijgt training in signaleren eenzaamheid
  • 1 oktober 2021
  • Redactie

Specsavers draagt op verschillende manieren een steentje bij tegen de eenzaamheid. De Week tegen Eenzaamheid (van 30 september tot en met 7 oktober) is het startpunt voor de opticien- en audicienketen.

De Luisterlijn geeft het winkelpersoneel tools om op een laagdrempelige manier het gesprek aan te gaan bij mogelijke signalen van eenzaamheid. Ook organiseert Specsavers op 6 oktober samen met partner Leger des Heils een concert met pianist Wibi Soerjadi dat vanaf 19.00 uur te zien zal zijn in de 100 buurthuiskamers van het Leger des Heils.

Meer dan een miljoen Nederlanders voelen zich sterk eenzaam. Nog eens één op de drie Nederlanders voelt zich matig eenzaam. Eenzaamheid is van alle leeftijden, al komt het meer voor onder ouderen (bron: www.eenzaam.nl). Slechthorendheid kan hierin een belangrijke rol spelen. Zo vermijden slechthorenden vaker contact waardoor een sociaal isolement kan ontstaan. Specsavers is ervan overtuigd dat zij een bijdrage kan leveren aan het verminderen van eenzaamheid. Dit doet zij niet alleen door kwalitatieve en betaalbare oog- en hoorzorg te leveren, maar ook door haar lokale betrokkenheid en steun aan de buurthuiskamers van het Leger des Heils.

Ook na de Week tegen Eenzaamheid blijft Specsavers zich inzetten om aandacht te vragen voor dit groeiende probleem. ‘We ontvangen duizenden klanten in onze winkels per week. In gesprekken met onze opticiens en audiciens kunnen signalen van eenzaamheid naar voren komen. Hierin willen wij onze verantwoordelijkheid nemen. Omdat dit vaak een beladen thema is, zijn we blij dat we hieraan samen met het Leger des Heils en de Luisterlijn op een laagdrempelige ons steentje kunnen bijdragen,’ zegt Remko Berkel, directeur Specsavers Nederland.

 ‘Echt luisteren naar elkaar verbindt en is een belangrijke eerste stap om eenzaamheid bespreekbaar te maken. Fijn dat we in deze samenwerking met Specsavers daar iets aan kunnen bijdragen’, aldus Dorine Kettenes, trainer bij de Luisterlijn.

comments powered by Disqus