Arbeidsmarkt op stelten: talent aantrekken blijft uitdaging

Arbeidsmarkt op stelten: talent aantrekken blijft uitdaging
  • 22 november 2021
  • Redactie

Met een recordaantal vacatures staat er flinke spanning op de arbeidsmarkt, wat grote gevolgen heeft voor bedrijven. Het aantrekken van medewerkers is een enorm vraagstuk geworden: 39% van de bedrijven ziet het aantrekken van bekwame medewerkers als grootste uitdaging.

Eenderde van de bedrijven ziet een concurrentiestrijd ontstaan om talent binnen te halen én te behouden, blijkt uit recent onderzoek van Unit4. Organisaties proberen op diverse manieren om medewerkers aan te trekken: 47% zegt zich te onderscheiden in gunstige arbeidsvoorwaarden, 42% biedt groeimogelijkheden en 42% is flexibel in de werkplek en -uren. Een groot deel van de ondervraagde bedrijven (67%) is van mening dat er meer wordt ondernomen omtrent talentbehoud en -recruitment dan bij concurrerende bedrijven.

Klantcontactbranche
Het personeelstekort speelt vele bedrijven parten; met name in de klantcontactbranche. Zie ook de uitgebreide analyse in CustomerFirst 10 van dit jaar; 'Werkgevers klantcontactbranche moeten rekening houden met een structureel personeelstekort'.

comments powered by Disqus