Nepcallcenters rukken op in VS

Nepcallcenters rukken op in VS
  • 26 november 2021
  • Redactie

Cybercriminelen sturen steeds vaker e-mails waarin zij zich vermommen als callcenters. Proofpoint, een Amerikaans beveiligingsbedrijf, bemerkt een grote toename in het aantal gevallen waarin slachtoffers tienduizenden dollars afhandig wordt gemaakt.

Proofpoint meldt twee manieren waarop de nepcallcenters een bedreiging kunnen vormen: gratis software waarmee worden bankrekeningen leeggeroofd of een document met malware dat wordt verspreidt onder steeds meer potentiële slachtoffers. Het beveiligingsbedrijf meldt dat de cc’s vooralsnog alleen opduiken in de Verenigde Staten.

Het aantal misdaden dat is gepleegd met ict, is vorig jaar verdubbeld – de hoogste stijging sinds het begin van de metingen in 2012.
(NvK)

 

comments powered by Disqus