Rabobank krijgt nieuwe betaalmogelijkheden met Visa Debit

Rabobank krijgt nieuwe betaalmogelijkheden met Visa Debit
  • 22 maart 2022
  • Kel Koenen

Nieuwe betaalkaart die in de tweede helft van 2022 wordt gelanceerd, zorgt voor gemakkelijke en veilige online betalingen in meer dan 200 landen en gebieden over de hele wereld.

In samenwerking met Visa start Rabobank in de tweede helft van 2022 met de uitgifte van een nieuwe betaalpas. De bank stapt af van haar bestaande debitcardportfolio en lanceert Visa Debit: een toekomstbestendige debetkaart. Met deze nieuwe betaalpas kunnen klanten van Rabobank gemakkelijk en veilig in winkels en online betalen in Europa en daarbuiten. Zij maken hiermee gebruik van wereldwijde acceptatie van Visa bij meer dan 100 miljoen winkeliers in meer dan 200 landen en gebieden over de hele wereld.

Duurzame oplossing
Visa Debit is rechtstreeks gekoppeld aan de bankrekening van de klant, zodat zij eenvoudig inzicht hebben in hun uitgaven. De nieuwe betaalpas komt ook tegemoet aan de vraag van veel consumenten naar duurzame oplossingen, aangezien Rabobank alle kaarten produceert van gerecycled materiaal. Daarnaast biedt Visa Debit toekomstbestendige mogelijkheden zoals tokenization en vooruitstrevende fraudepreventietools die bijdragen aan een naadloze en tegelijkertijd veiligere betaalervaring. Met de aankoopbescherming van Visa worden consumenten niet verantwoordelijk gehouden voor ongeautoriseerde kosten die met Visa Debit zijn gemaakt, volgens de voorwaarden van de bank die de kaart uitgeeft.

Volledige flexibiliteit
“We zijn enthousiast dat Visa Debit later dit jaar beschikbaar zal zijn voor klanten van Rabobank in Nederland. Het biedt kaarthouders volledige flexibiliteit om via alle kanalen te betalen”, aldus Jos van de Kerkhof, Country Manager bij Visa in Nederland. "Visa Debit komt tegemoet aan de behoefte van klanten aan een veilige, digitale en wereldwijd geaccepteerde betaalmethode voor elke dag, in winkels en online. Consumenten op de Nederlandse markt zullen overal waar betalen met Visa of V PAY mogelijk is, met hun Rabobank Visa Debit-kaart kunnen betalen."

Gebruiksvriendelijk betaalmiddel
Ondanks dat er in Nederland al verschillende (online) betaalmethoden zijn, is er volgens Fred van Pouderoijen, Head of Cards bij Rabobank zeker nog ruimte voor een extra betaalmethode. "De mogelijkheden van Rabobank Visa Debit zijn online uitgebreider dan onze huidige betaalpassen. Die kaarten zijn buiten Europa beperkt in hun acceptatie online en in de winkel. Met de introductie van Visa Debit krijgen consumenten van de Rabobank één nieuw, gebruiksvriendelijk betaalmiddel dat kan worden gebruikt voor contactloos en mobiel betalen en voor e-commerce en in-app aankopen in Nederland en daarbuiten."

Klanten van de Rabobank ontvangen hun Visa Debit-kaart automatisch in de tweede helft van 2022.

comments powered by Disqus