Trustpilot komt met geverifieerde reviewers

Trustpilot komt met geverifieerde reviewers
  • 4 mei 2022
  • Ryan Baij

In de tijd van fake news en fake reviews is het belangrijk dat bedrijven en merken er vanuit kunnen gaan dat beoordelingen echt zijn. Om dat beter te kunnen garanderen komt Trustpilot nu met een extra verificatie voor reviewers.

Reviewplatform Trustpilot biedt reviewers daarom binnenkort de mogelijkheid om zich te laten verifiëren. Het platform hield een onderzoek waaruit bleek dat driekwart een review meer vertrouwt als het als “echt” is geverifieerd.  Door een snelle, betrouwbare  check kunnen reviewers vrijwillig hun identiteit laten controleren. Zo weten andere gebruikers van Trustpilot dat de reviews die diegene plaatst met zekerheid afkomstig zijn van een echt persoon. Geverifieerde gebruikers zijn herkenbaar aan een groen vinkje bij hun gebruikersnaam. Op deze manier wil Trustpilot de betrouwbaarheid en transparantie van beoordelingen op het platform vergroten. Gebruikers kunnen er op elk moment zelf voor kiezen deze status ook weer volledig ongedaan te maken. Een geverifieerde gebruiker heeft, net als nu, nog steeds de keuze om zijn openbare profiel anoniem te houden.

Foto
De identiteit van gebruikers wordt geverifieerd met behulp van online dienst Veriff, een betrouwbare partner die wereldwijd voor grote bedrijven de identiteit van gebruikers controleert. Voor de controle is alleen een smartphone nodig om een foto te maken van een ID-bewijs en een selfie te uploaden. Daarna staat de gebruiker vrijwel direct als betrouwbare, geverifieerde gebruiker bekend op het hele platform van Trustpilot. Vanaf 28 mei is deze functie beschikbaar in Nederland.

‘Trustpilot voegt hiermee een extra laag van betrouwbaarheid toe aan zijn online beoordelingen’, zegt Rick van der Wal, country manager Nederland bij Trustpilot. ‘Er worden elke maand 1,3 miljoen reviews op Trustpilot toegevoegd. In die enorme stroom van informatie, willen we willen er zeker van blijven dat consumenten kunnen vertrouwen op deze beoordelingen. Naast de al aanwezige regels, automatische fraudedetectie en een actieve gemeenschap van reviewers, bieden geverifieerde gebruikers nog meer zekerheid in het online aankoopproces.’

comments powered by Disqus