Meer Nederlanders consumeren tv in buitenland

Meer Nederlanders consumeren tv in buitenland
  • 25 augustus 2022
  • Ryan Baij

Steeds meer Nederlanders kijken ook tijdens hun vakantie in het buitenland televisie. Dat blijkt uit onderzoek door tv-dienst NLZIET in EU-landen.

Tussen 1 juli en 22 augustus keek 14% van de NLZIET-kijkers vanuit het buitenland en blijkt dat er vanuit het buitenland steeds langer naar tv wordt gekeken. In Nederland wordt vooral het grote tv-scherm gebruikt, terwijl in de andere EU-landen de laptop en de tablet meer worden gebruikt om NLZIET te kijken.

Van alle EU-landen buiten Nederland werd er in Spanje het meest NLZIET gekeken, gevolgd door Duitsland, België, Frankrijk en Italië. Veruit het meest populaire televisieprogramma was het programma B&B Vol Liefde.

Niels Baas, directeur NLZIET, zegt daarover: ‘De vakantie is het ideale moment om je favoriete tv-series uit het NLZIET-aanbod van meer dan 200.000 programma’s te kijken of live sportwedstrijden, zoals de Tour de France, te volgen. Door verbeterde telecombundels voor het buitenland, maar ook de vele wifi-hotspots kijken steeds meer Nederlanders ook op vakantie hun favoriete tv-programma’s.’ 

comments powered by Disqus