B2B-betalingsbedrijf Mondu betreedt Nederlandse markt

B2B-betalingsbedrijf Mondu betreedt Nederlandse markt
  • 14 oktober 2022
  • Kel Koenen

Na de lancering van zijn buy-now-pay-later (BNPL) diensten voor B2B-bedrijven in de DACH-regio, breidt Mondu nu uit naar Nederland. De FinTech opent een kantoor in Amsterdam en breidt haar activiteiten uit in ons land.

Mondu werd eind 2021 opgericht en lanceerde een BNPL-oplossing voor zakelijke verkopers en marktplaatsen. De betaaloplossingen van het bedrijf zijn al beschikbaar voor zakelijke klanten in Duitsland en Oostenrijk en vanaf dit moment ook in Nederland, wat grensoverschrijdende verkoop tussen deze landen vergemakkelijkt.

Mondu's betalingsoplossingen bieden zakelijke verkopers de mogelijkheid om hun klanten achteraf en/of in termijnen te laten betalen voor online zakelijke aankopen, met hun favoriete offline betaalmethode.

De uitbreiding naar de Nederlandse markt is volgens medeoprichter en CEO Philipp Povel een logische volgende stap in Mondu's groei. 'Nederland heeft een moderne handelsmarkt: 48 procent van de B2B-bestellingen wordt online geplaatst. Dit jaar zullen de B2B e-commerce inkomsten uit fysieke goederen in Nederland alleen al ongeveer 39 miljard euro (38 miljard dollar) bedragen. De verwachting is dat die inkomsten stijgen tot 55,6 miljard euro (54,5 miljard dollar) in 2025. Met de BNPL-oplossingen van Mondu kunnen B2B-bedrijven in Nederland hun conversie en loyaliteit verhogen door kopers een snelle, makkelijke en B2C-achtige betalingservaring te bieden.'

comments powered by Disqus