Videobellen in zorg steeds vaker gebruikt

Videobellen in zorg steeds vaker gebruikt
  • 20 december 2022
  • Kel Koenen

Huisartsen Zuid Kennemerland (HZK) en haar 170 huisartsenpraktijken hebben de samenwerking verlengd met WeSeeDo, het bedrijf dat veilig videobellen mogelijk maakt. De urgentie binnen de zorg voor digitaal visueel contact wordt steeds groter, ook post-Covid.

Een fysiek bezoek aan de huisarts is niet altijd nodig of mogelijk. Psychische klachten bespreken, een follow-up, informerende consulten en nazorg kunnen namelijk ook via beeldbellen. Ook in de reguliere zorg draagt het gebruik van beeldbellen bij aan een efficiëntieslag in de huisartsenpraktijk. WeSeeDo is een preferred supplier en daarmee een duurzaam onderdeel van het reguliere zorgproces.

Nout Waller van HZK: 'Videoconsulten met patiënten zetten we hiermee op een veilige en gemakkelijke manier in. We zien duidelijk een toenemende behoefte aan beeldbellen met patiënten; het raakt behoorlijk ingeburgerd in de huisartsenpraktijk.'

WeSeeDo maakt het voor bedrijven, (overheids)organisaties en zorginstellingen gemakkelijk om op een eenvoudige en veilige manier beeldcontact te hebben met klanten en patiënten. Mede dankzij het oogcontact en de personaliseerbare interface is het een vertrouwd kanaal voor een patiënt.

comments powered by Disqus