Voordelig 2023 in met een aantal nieuw afgesloten verzekeringen

Voordelig 2023 in met een aantal nieuw afgesloten verzekeringen
  • 23 december 2022
  • Sales BBP Media

Zorg dat je nog voor het nieuwe jaar onderzoekt of jouw zorgverzekering de goedkoopste is, passend bij de dekking die jij nodig hebt komend jaar. Als consument heb je eens per jaar de mogelijkheid over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Het moment waarop je de verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijkt, kun je gebruiken om ook nog eens kritisch naar je andere verzekeringen te kijken.

Een lopende autoverzekering vergelijken is iets wat consumenten nauwelijks of helemaal niet doen, tot het moment waarop ze een nieuwe auto aanschaffen. Uitgaande van een gebruiksduur van enkele jaren, kan dit leiden tot onnodig hoge maandlasten. Daarbij hoeft het vergelijken van verschillende autoverzekeringen je nauwelijks tijd te kosten; er zijn diverse tools die je hierbij helpen.

Naast een zorg- en autoverzekering, hebben veel mensen een inboedel- en opstalverzekering voor hun koop- of huurwoning. Kijk ook hier nog eens naar. Past de verzekering nog bij jouw situatie? Mogelijk heb je meer waardevolle spullen in huis, waardoor de dekking niet toereikend is. Of denk aan de fiets- en motorverzekering. Het vergelijken van deze verzekeringen middels online tools helpt je de maandlasten in 2023 te verlagen.

Verschillende soorten autoverzekeringen vergelijken

Een nieuwe autoverzekering afsluiten begint bij het vergelijken van de diverse soorten verzekeringen. Je auto is je veel waard, wat het mogelijk verleidelijk maakt te kiezen voor een allrisk autoverzekering. Het is de verzekering met de meest uitgebreide dekking. Bij een occasion is dit niet altijd de beste keuze; een WA-verzekering met beperkt casco volstaat mogelijk. In het bijzonder, wanneer je de auto in een eigen garage of op de eigen oprit parkeert. De kans dat de auto hier beschadigd raakt is veel kleiner, dan wanneer je deze op een openbare parkeerplaats voor de deur parkeert. Een derde optie, tevens de goedkoopste, is de WA-verzekering (zonder casco). Een slimme keuze bij een ouder model occasion welke je zou vervangen, op het moment dat deze total loss raakt.

Sluit niet direct een aanvullende verzekering af

Naast de basisverzekering voor je auto, kun je diverse aanvullende verzekeringen overwegen. Denk aan een rechtsbijstandverzekering, specifiek bedoeld voor verkeerssituaties. Of denk aan een inzittendenverzekering, waarmee de inzittenden bij een ongeval beter gedekt zijn. Het is afhankelijk van het beoogde gebruik van de auto en bijvoorbeeld de dekking van een al lopende rechtsbijstandverzekering, of deze aanvullende verzekeringen wenselijk zijn. Ze kunnen je autoverzekering onnodig duur maken.

Dit artikel verschijnt op initiatief van Lequal
Afbeelding: 123RF

comments powered by Disqus