Microsoft investeert miljarden in ChatGPT

Microsoft investeert miljarden in ChatGPT
  • 23 januari 2023
  • Kel Koenen

Technologiereus Microsoft investeert komende periode zo'n 10 miljard dollar in OpenAI, het bedrijf achter onder meer ChatGPT. Hierdoor kan OpenAI flink groeien en de capaciteit uitbreiden.

ChatGPT is de laatste tijd enorm in het nieuws en wordt steeds populairder. Het programma kan teksten genereren op basis van kunstmatige intelligentie en het is zelflerend. Het wordt dus steeds vaardiger in de dingen die het doet.

Het kan hiermee dus ook een belangrijke concurrent worden van zoekmachines zoals Google. Een ander programma van OpenAI is Dall-E, dat op verzoek afbeeldingen en 'kunst' genereert op basis van beelden die al op internet zijn te vinden. Microsoft investeerde in 2019 al eerder een miljard dollar in het bedrijf.

De investering maakt verder duidelijk dat Microsoft producten op basis van kunstmatige intelligentie als belangrijk ziet voor de toekomst wil ChatGPT binnenkort toevoegen aan het platform in de cloud, Azure. Het programma wordt bovendien een aanvulling op Word en Excel om de productiviteit van gebruikers te verhogen.

comments powered by Disqus