Grotere betrokkenheid bij de inhuur van vluchtelingen

Grotere betrokkenheid bij de inhuur van vluchtelingen
  • 26 juni 2023
  • Kel Koenen

Teleperformance heeft aangekondigd om de komende drie jaar 500 vluchtelingen aan te nemen, waaronder Oekraïense vrouwelijke vluchtelingen, in zijn Europese activiteiten, waaronder in Frankrijk, Duitsland, Portugal en het Verenigd Koninkrijk.

De aankondiging maakt ook deel uit van de voortdurende inzet van het bedrijf om vluchtelingen over de hele wereld aan te nemen en te integreren. Eind vorig jaar had Teleperformance wereldwijd meer dan 2300 vluchtelingen in dienst, waaronder meer dan 1900 Venezolaanse vluchtelingen in Colombia. Het heeft ook een paar honderd vluchtelingen in heel Europa in dienst, waaronder ontheemden uit Oekraïne, Syrië, Iran, Pakistan en Congo.

'Er zijn zoveel duizenden vluchtelingen uit Oekraïne en andere landen die willen werken en voor zichzelf en hun gezin willen zorgen, maar die talloze hindernissen tegenkomen om werk te vinden', zegt Clémentine Gauthier-Medina, Senior Vice President of Corporate Social Responsibility van de Teleperformance Group. 'We zijn verheugd om onze langdurige toewijding aan vluchtelingen uit te breiden om hun leven en gemeenschappen te helpen verbeteren door middel van zinvol werk.'

De toezegging van Teleperformance sluit aan bij de toezeggingen die onlangs zijn gedaan door tientallen bedrijven om de economische integratie van Oekraïense vluchtelingenvrouwen en andere toevluchtsoorden in heel Europa te versnellen in samenwerking met het Tent Partnership for Refugees, een wereldwijd netwerk van bedrijven die zich inzetten voor de ondersteuning van de economische integratie van vluchtelingen.

'Oekraïense vluchtelingenvrouwen worden met veel hindernissen geconfronteerd bij het vinden van een baan - van het niet kennen van de lokale taal tot het jongleren met verantwoordelijkheden voor de zorg voor kinderen. Bedrijven moeten meer doen om deze barrières te verminderen en deze ongelooflijke, sterke, getalenteerde mensen te helpen bij het betreden van de beroepsbevolking', zegt Hamdi Ulukaya, oprichter en voorzitter van het Tent Partnership for Refugees. 'Het moment waarop een vluchteling een baan krijgt, is het moment waarop ze ophouden vluchteling te zijn. Ik ben trots dat de bedrijven die een stap verder gaan om Oekraïense vrouwen en andere vluchtelingen in Europa zullen helpen op eigen benen te staan, waardoor ze een kans krijgen om een waardig leven te leiden.'

comments powered by Disqus