Klarna lanceert AI shopping via ChatGPT

Klarna lanceert AI shopping via ChatGPT
  • 21 juni 2023
  • Kel Koenen

Klarna, het AI-aangedreven wereldwijde betalingsnetwerk én winkelbestemming, heeft winkeltool gelanceerd om winkelen nog gemakkelijker en leuker te maken. Door de samenwerking met OpenAI werkt het bedrijf aan de online winkelervaring van de toekomst.

Klarna was het eerste Europese bedrijf dat een Chat-GPT plug-in-integratie creëerde en de functie is nu wereldwijd beschikbaar. Het bedrijf heeft ook automatische kortingsbonnen toegevoegd aan de Klarna-app en browser. Dankzij deze nieuwe functie worden beschikbare kortingen bij verschillende webshops automatisch verrekend bij het afrekenen. Hiermee bespaart men gemiddeld zo’n €17 per transactie.

De Klarna ChatGPT plugin maakt online winkelen nog makkelijker. Weet je niet zeker wat je voor de verjaardag van je nichtje moet kopen die dol is op eenhoorns? Vraag het gewoon aan Klarna via ChatGPT en je krijgt een selectie van de allerbeste cadeau-ideeën met eenhoornthema te zien. Niet helemaal juist? Stuur de feedback rechtstreeks naar ChatGPT en zie hoe de nieuwe aanbevelingen binnenstromen. Door de samenwerking met OpenAI laat Klarna zien dat ze voortdurend bezig zijn met de online winkelervaring van de toekomst.

De nieuwe functies zijn voorbeelden van Klarna's drive om te blijven innoveren, waarde te creëren voor haar 500.000 retailpartners en een optimale winkelervaring te bieden aan consumenten overal ter wereld. Op deze manier wil Klarna de miljoenen gebruikers nieuwe en intuïtieve manieren blijven bieden om de producten te ontdekken waar ze van houden, terwijl het ook extra mogelijkheden creëert voor retailers om in contact te komen met een breder publiek en nieuwe klanten te werven.

comments powered by Disqus