Koppel de ervaring van ouderen aan de visie van jongeren

Koppel de ervaring van ouderen aan de visie van jongeren
  • 13 juni 2023
  • Kel Koenen

Bodielle Nooitgedagt heeft zich ontworsteld aan de beeldvorming van generatie X; de vergadergeneratie waarbij ‘leidingnemen’ geleerd moest worden. Nu ook generatie Z in grote aantallen aanwezig is op de arbeidsmarkt is het de hoogste tijd om ook hen te omarmen.

Nooitgedagt vertaalt met veel plezier maatschappelijke thema’s naar de betekenis voor organisatie en leiderschap. Tijdens het KSF HR-congres Generaties XYZ, wat werkt?! op 27 juni aanstaande spreekt ze over het leidinggeven aan multi-generationele teams.

Waar generatie Z leert van de ervaring van generatie X, zorgt generatie Z ervoor dat organisaties blijven innoveren. Naast deze kansen brengt een multi-generationeel team ook uitdagingen met zich mee: allen hebben verschillende wensen en behoeften en vragen om een andere manier van leidinggeven.

Als leidinggevende kun je de aanpak optimaliseren door rekening te houden met de globale eigenschappen van elke generatie, zodat ‘jong’ en ‘oud’ van elkaar kunnen leren. Het gaat om het 'Eén Generatie Denken': koppel de ervaring van ‘ouderen’ aan de visie van de ‘jongeren’ en je krijgt een optimale teamprestatie!

Meer informatie: KSF HR Congres

comments powered by Disqus