Voor een dubbeltje op de eerste rang

Voor een dubbeltje op de eerste rang
  • 21 juni 2023
  • Kel Koenen

De zon schijnt en het is 21 juni: het is zomer. Niks lekkerder om in die drukte een ligbed en parasol te hebben.

Daarom maakt Simyo de hele zomer lang in Scheveningen ligbedden en parasols beschikbaar voor €0,10 per dag. De bedjes hebben de beste plek van de badplaats: aan de boulevard en vooraan het strand met ongehinderd uitzicht over zee. Letterlijk voor een dubbeltje op de eerste rang.

Scheveningen is het populairste strand van Nederland. Ieder jaar bezoeken tussen de 10 en 15 miljoen mensen de badplaats. Fervente zonaanbidders werden dit jaar echter opgeschrikt door het nieuws dat het parkeertarief in sommige straten nu €50,- bedraagt. Reden genoeg voor Simyo en de Scheveningse strandtent The Fat Mermaid om een samenwerking aan te gaan. De hele zomer lang bieden zij de eerste rij ligbedden en parasols tegen een habbekrats aan: twee bedjes en een parasol voor een dubbeltje. ‘We willen met deze actie laten zien dat je niet altijd de hoofdprijs hoeft te betalen voor kwaliteit, maar we  vinden het vooral een leuk en zonnig gebaar dat helemaal bij de zomer past’, vertelt Bart van den Berg van Simyo.

De telecomprovider deed dit jaar onderzoek naar de bereidheid van mensen om te betalen voor bedjes op het strand. Driekwart van de Nederlanders (73%) blijkt een ligbed toch wel wat zonde van het geld te vinden. Sowieso zijn negen van de tien (89,9%) meer op hun geld gaan letten door de gestegen prijzen. Dat mag echter duidelijk niet ten koste gaan van de ervaring: slechts 5% is bereid om genoegen te nemen met slechtere kwaliteit. Besparen op uitjes (zoals naar het strand gaan) staat in de top 3 van manieren om minder geld uit te geven.

comments powered by Disqus