Transformatie van klantenservice in de financiële sector

Transformatie van klantenservice in de financiële sector
  • 11 juli 2023
  • Kel Koenen

Een nieuwe customer experience (CX)-oplossing voor bedrijven in de financiële sector met Cognizant Intelligent Interactions (CII) for Banking and Financial Services.

Het nieuwe softwarepakket van Cognizant maakt gebruik van Amazon Web Services (AWS) en pakt probleemstukken aan die uniek zijn voor de bancaire en financiële dienstverleningssector. Dit leidt tot verbeterde klantervaring, meer operationele efficiëntie en lagere kosten.

Zaken zoals het hoge aantal telefoongesprekken, naleving van regelgeving, het leveren van gepersonaliseerde ervaringen en het integreren van uiteenlopende systemen vormen significante obstakels op het gebied van klantervaring. CII for Banking and Financial Services is ontworpen om zelfbedieningsfunctionaliteiten te verbeteren en de contactcenteractiviteiten van financiële instellingen te transformeren. Hiervoor maakt Cognizant gebruik van Amazon Connect, een applicatie waarmee in enkele minuten een contactcenter wordt opgezet dat miljoenen klanten kan ondersteunen.

Cognizant Intelligent Interactions is gebouwd op AWS-diensten om de doorlooptijd te versnellen voor bedrijven die hun CX willen migreren naar Amazon Connect. Het softwarepakket heeft al een significante impact gehad in meerdere transformatieprogramma's om de totale kosten te verlagen, de beheersbaarheid te vergroten en sneller zakelijke beslissingen te nemen.

comments powered by Disqus