Nederlander wil regie over klantreis inzake financiën

Nederlander wil regie over klantreis inzake financiën
  • 29 augustus 2023
  • Kel Koenen

Iedereen zou in staat moeten zijn om de eigen toekomst financieel vorm te geven. En wonen neemt daarbij een belangrijke rol in, meent The Platform Engineer (TJIP) uit Delft.

Van de ondervraagde consumenten weet 92% wat hun woonwensen voor de lange termijn zijn. Tegelijkertijd maken de ondervraagden zich zorgen over de ontwikkelingen op de huidige woningmarkt (45%) en over de toekomst van de woningmarkt (54%) met betrekking tot de realisatie van hun woonwensen.

Over het algemeen maken jongvolwassenen zich meer zorgen dan dertigplussers. Zowel over de huidige woningmarkt (64% versus 43%), als over de nabije toekomst (67% versus 52%). Ook is een grote groep (78%) zich ervan bewust dat levensveranderingen, zoals scheiden en arbeidsongeschiktheid, de financiële realisatie van de woonwensen kunnen beïnvloeden.

TJIP onderzocht ook wat consumenten wel en niet willen met betrekking tot het verbeteren van die toekomstige financiële planning. Daarvoor is namelijk wel nodig dat aanbieder, intermediair en consument informatie uitwisselen. Uit het onderzoek blijkt dat consumenten vooral proactief informatie willen ontvangen over manieren om hun maandlasten te kunnen verlagen. Niet geheel verrassend zijn berichten over (mogelijk) slecht nieuws zoals scheidingen of werkloosheid minder populair. Juist deze grote gebeurtenissen hebben een grote impact. Het zou dus verstandig zijn om deze gebeurtenissen in de financiële planning op te nemen.

‘Anticiperen op life events of marktontwikkelingen kan alleen met goed financieel inzicht’, stelt Igor Gavic, CEO TJIP. ‘Die inzichten helpen consumenten sneller hun financiële klantreis te doorlopen en stellen hen in staat om betere keuzes te maken. Daarom geloven wij in een smart journey, waarbij de klantwens als startpunt wordt genomen.’

comments powered by Disqus