Innoveren in klantenservice door inzet generatieve AI

Innoveren in klantenservice door inzet generatieve AI
  • 4 oktober 2023
  • Kel Koenen

Zendesk, ontwikkelaar van klantenservice- en engagementplatforms, heeft recentelijk vernieuwingen aangekondigd die gericht zijn op het verbeteren van de klantenservice-ervaring door middel van geavanceerde, generatieve kunstmatige intelligentie (AI).

De onthulling komt in een tijd waarin bijna 70% van de consumenten verwacht dat bedrijven AI zullen implementeren om hun klantervaringen te optimaliseren, volgens het Zendesk CX Trends Report 2023. 'Constante innovatie van AI is de nieuwe realiteit voor veel CX-leiders', zegt Tom Eggemeier, CEO van Zendesk. 'Wij brengen een krachtige combinatie van diepgaande CX- en AI-ervaring om mogelijkheden te bieden waarmee CX-teams efficiënter en empathischer kunnen zijn. Dit verbetert de klant- en medewerkerstevredenheid en levert kostenefficiëntie en omzetgroei op.'

Soepel
Een van de kernonderdelen van de update is Zendesk AI, waarmee bedrijven nu generatieve AI-aangedreven bots kunnen implementeren. Deze bots, die in staat zijn om snel en soepel antwoorden te verstrekken aan klanten, worden aangevuld door een arsenaal aan nieuwe AI-tools voor servicemedewerkers, beheerders en managers om hun CX-oplossingen te personaliseren en optimaliseren.

Ook nieuw is AI for Voice, waarmee bedrijven toegang krijgen tot door AI gegenereerde gesprekssamenvattingen en transcripties, wat niet alleen de productiviteit ten goede komt, maar ook helpt bij het verminderen van operationele kosten door klantsentiment effectief vast te leggen.

Grip
Zendesk zet zich sterk in voor dataprivacy en -bescherming en biedt organisaties toegang tot uitgebreide beveiligingsmaatregelen en controles om klantdata adequaat te beheren en te verzekeren dat de AI op een veilige manier wordt geïmplementeerd. Het bedrijf introduceert daarom ook een Advanced Data Privacy & Protection-pakket, waardoor bedrijven meer grip krijgen op hoe klantgegevens worden beheerd, wie er toegang tot heeft, en hoe deze wordt beschermd en bewaard.

Essentieel
Met betrekking tot de ethische en verantwoorde implementatie van AI-technologieën stelt Cristina Fonseca, Head of AI bij Zendesk, dat het essentieel is om 'het goede voorbeeld te geven door op verantwoorde wijze CX op te bouwen' en ze benadrukt het belang van het inbouwen van waarborgen en controle om ervoor te zorgen dat de technologie op een veilige en effectieve manier wordt gebruikt Zendesk's nieuwste innovaties komen in een tijdperk waarin de inzet van AI in de klantervaring industrie niet alleen wenselijk is, maar ook noodzakelijk om te voldoen aan de groeiende en evoluerende verwachtingen van klanten.

comments powered by Disqus