Zoom zoomt in op AI

Zoom zoomt in op AI
  • 6 oktober 2023
  • Kel Koenen

Zoom heeft een reeks innovatieve platformupdates aangekondigd op hun jaarlijkse Zoomtopia-event, onder meer voor Zoom Virtual Agent en Zoom Contact Center en AI-gestuurde CX-oplossingen.

Centraal in de updates staat Zoom Docs, een AI-gedreven workspace die professionals een flexibele en modulaire werkomgeving biedt, volledig geïntegreerd met het Zoom-platform en diverse externe apps.

Deze nieuwe tool stelt gebruikers in staat om efficiënt samen te werken, projecten te beheren en content te genereren met behulp van AI-functionaliteiten, zoals het automatisch vullen van documenten met inhoud uit Zoom Meetings of contentcreatie met de Zoom AI Companion.

Zoom brengt eveneens AI-gestuurde customer experience (CX)-oplossingen naar voren, bedoeld om klantgerichte teams uit te rusten met tools om klantondersteuning en -binding te verbeteren, ongeacht hun werklocatie.

Innovaties zoals de AI Expert Assist benutten generatieve AI om supportteams in realtime te assisteren, workflows te optimaliseren en een efficiëntere klantenservice te bieden door het gebruik van natuurlijke gesprekstaal.

Binnenkort zullen Zoom Virtual Agent en Zoom Contact Center ook integratie zien met WhatsApp en Messenger, waardoor klanten de mogelijkheid krijgen om via hun voorkeurskanalen te communiceren.

'Onze manier van werken blijft transformeren en nieuwe uitdagingen komen en gaan. Maar één ding blijft hetzelfde: tools voor effectieve samenwerking en communicatie zijn cruciaal voor zakelijk succes', concludeert Eric S. Yuan, oprichter en CEO van Zoom. 'We richten ons altijd op het maken van verantwoorde keuzes om het succes van onze klanten te bevorderen en het verbeteren van de betrokkenheid en samenwerking tussen klanten en medewerkers.'

comments powered by Disqus