Bertelsmann verkoopt belang in Majorel aan Teleperformance

Bertelsmann verkoopt belang in Majorel aan Teleperformance
  • 9 november 2023
  • Kel Koenen

Bertelsmann heeft de verkoop van zijn aandeel van 39,5% in Majorel aan Teleperformance afgerond. Dit maakte het Duitse media-, diensten- en onderwijsconglomeraat bekend op woensdagavond.

De verkoop, die in april voor het eerst werd aangekondigd, waardeert het hele bedrijf op 3 miljard euro (ongeveer 3,21 miljard dollar). Volgens de overeenkomst ontvangt Bertelsmann ongeveer een belang van vier procent in Teleperformance als onderdeel van de deal. Dit markeert een significante stap voor beide bedrijven in de sector van business process outsourcing. Teleperformance versterkt hiermee zijn positie op de Europese markt.

Deze beweging van Bertelsmann toont een strategische verschuiving in focus, waarbij het bedrijf een deel van zijn traditionele belangen inruilt voor een betrokkenheid bij een van de grotere spelers in de outsourcing-sector. Deskundigen houden de ontwikkelingen in de gaten om te zien hoe deze transactie de dynamiek in de markt zal beïnvloeden.

Financiële details over de verkoopprijs van het aandeel van Bertelsmann in Majorel zijn niet vrijgegeven, maar de waardering van het totale bedrijf geeft een indicatie van de schaal van de overeenkomst. Met deze nieuwe eigendomsstructuur is het waarschijnlijk dat Majorel zijn dienstenaanbod zal blijven uitbreiden onder de vleugels van Teleperformance.

Analisten verwachten dat deze acquisitie Teleperformance in staat zal stellen om zijn dienstenportfolio verder te diversifiëren en zijn aanwezigheid op nieuwe en bestaande markten te versterken. Bertelsmann, aan de andere kant, lijkt zich te positioneren om meer te investeren in zijn kernactiviteiten, terwijl het tegelijkertijd een aandeel behoudt in de groeiende outsourcing-industrie via Teleperformance.

comments powered by Disqus