Betere CX voor leden Benenden Health

Betere CX voor leden Benenden Health
  • 30 januari 2024
  • Redactie

De Britse zorgverzekeraar Benenden Health heeft de CX voor leden aanzienlijk verbeterd. In samenwerking met Sabio is een cloudplatform geïmplementeerd, mogelijk gemaakt door Genesys.

Benenden Health, opgericht in 1905, heeft meer dan 860.000 leden in het Verenigd Koninkrijk. Benenden onderkende de noodzaak om mee te evolueren met zijn groeiende en diversifiërende ledenbestand, dat een breder scala aan leeftijdsgroepen en zakelijke klanten omvat en begon aan een traject om de infrastructuur voor klantcontact te herzien.

Centraal in deze transformatie stond de adoptie van het Genesys Cloud CX-platform. Deze strategische zet heeft Benenden in staat gesteld de interacties van zijn leden te verenigen via verschillende kanalen zoals telefoon, e-mail, chat, sms en sociale media. Het resultaat is een meer samenhangende en gepersonaliseerde ledenervaring, mogelijk gemaakt door een diep inzicht in de behoeften van individuele leden.

David Spencer, projectmanager bij Benenden Health, benadrukt het belang van de transformatie. 'De samenwerking met een CX-partner als Sabio heeft ons de inzichten gegeven die nodig zijn om de Genesys Cloud-implementatie te optimaliseren. Nieuwe initiatieven, zoals de Benenden Health App en onze chatbot, zijn geïntegreerd in het kernplatform Genesys, waardoor onze klantadviseurs een uitgebreid beeld hebben. Deze integratie is cruciaal voor het vergroten van de ledentevredenheid en het sturen van onze toekomstige strategieën.'

De aanpak van Benenden Health positioneert het bedrijf voor toekomstige uitdagingen. Door een omnichannel-strategie te omarmen, komt de zorgverzekeraar tegemoet aan de veranderende verwachtingen van haar leden als betaalbare en toegankelijke zorgaanbieder.

comments powered by Disqus