Fusie Roompot en Landal treft contactcentrum

Fusie Roompot en Landal treft contactcentrum
  • 24 januari 2024
  • Kel Koenen

De werkzaamheden van het contactcenter van Landal Greenparks in Den Haag zullen worden voortgezet in Goes, waar Roompot zijn klantcontactcentrum heeft.

Dit maakt deel uit van de herstructurering na de overname van Landal Greenparks door de Zeeuwse vakantiereus Roompot. Het klantcontactcentrum van Roompot in Goes zal worden uitgebreid om deze nieuwe functies te accommoderen.

Deze beslissing is een direct gevolg van de overname van Landal Greenparks door Roompot, die vorig jaar is afgerond. Roompot is bezig met het stroomlijnen van de werkzaamheden in de kantoren van beide bedrijven. Personeelsleden zijn maandag ingelicht over de veranderingen, waarbij sommigen van hen nieuwe rollen aangeboden krijgen binnen de organisatie, terwijl anderen mogelijk van standplaats moeten veranderen.

Landal Greenparks en Roompot hebben samen ongeveer 650 kantoormedewerkers, zowel fulltime als parttime. Woordvoerster Jeannette ten Kate meldt aan PZC dat er 520 voltijdsbanen zullen overblijven na de reorganisatie. 'Een groot deel van de medewerkers zal overgaan naar de nieuwe organisatie, alhoewel sommigen van hen in een nieuwe rol zullen stappen.'

De samenvoeging van Roompot en Landal Greenparks in april vorig jaar heeft geleid tot dubbelingen in sommige functies. De nieuwe kantorenstructuur zal daarom ook gepaard gaan met een verlies van enkele banen. De reorganisatie zal naar verwachting één tot anderhalf jaar in beslag nemen. Het hoofdkantoor van Roompot, verhuisd in 2020 van Kamperland naar Goes, biedt plaats aan 350 tot 400 medewerkers. Het hoofdkantoor van Landal Greenparks bevindt zich in Den Haag, met een tweede kantoor in Zwolle.

Roompot en Landal Greenparks hebben samen meer dan 5500 medewerkers en beheren 32.000 accommodaties in elf landen. Als onderdeel van de fusievoorwaarden opgelegd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM), moesten de bedrijven dertig vakantieparken verkopen om te voorkomen dat er een te dominante partij in de recreatiesector zou ontstaan.

Na deze verkoop blijven er 305 vakantiebestemmingen over voor Roompot en Landal Greenparks.

comments powered by Disqus