Contactcenter Co-Med failliet

Contactcenter Co-Med failliet
  • 17 april 2024
  • Kel Koenen

Een dochterbedrijf van huisartsenketen Co-Med is door de rechtbank in Maastricht failliet verklaard. Het gaat om een callcenter dat huisartsenpraktijken konden inzetten tijdens piekmomenten.

De NOS meldt dat het failliete dochterbedrijf een callcenter was dat huisartsenpraktijken konden inzetten tijdens piekmomenten. 'Hierdoor kunnen assistentes zich meer focussen op de fysieke zorg van de patiënten in de praktijk", schrijft Co-Med op hun website.

De rechtbank heeft Dimitry Aertssen aangesteld als curator. De komende weken gaat hij verder onderzoeken in hoeverre er geldstromen liepen tussen de failliete callcenter-bv en de zorg-bv van Co-Med. Die zorg-bv is waar alle huisartsenpraktijken van Co-Med onder hangen. Dat bedrijf maakte in 2022 nog 1,2 miljoen winst, laat het laatste jaarverslag zien. Ook is duidelijk dat de callcenter-bv geld geleend had van de zorg-bv.

Vier grote zorgverzekeraar Menzis, Zilveren Kruis, VGZ en CZ volgen de zaak op de voet. Er leefden al voor dit faillissement zorgen over de bereikbaarheid van praktijken van Co-Med. 'De failliete bv detacheert mensen aan het centrale callcenter in Amsterdam', zegt een woordvoerder van CZ. 'Co-Med heeft ons vandaag gezegd dat de zorg gewoon beschikbaar is en de praktijken bereikbaar zijn. Maar dat stelt ons niet helemaal gerust. We bellen nu zelf alle praktijken om dat te controleren.'

comments powered by Disqus