Reizigers kunnen ‘live’ vragen stellen aan Arriva klantenservice

Reizigers kunnen ‘live’ vragen stellen aan Arriva klantenservice
  • 24 mei 2024
  • Kel Koenen

Arriva zoekt voortdurend naar mogelijkheden om de service-ervaring van reizigers te verbeteren en de videohulpzuil is een nieuwe vorm van serviceverlening van de regionale vervoerder. De zuil staat op de stations van Winschoten en Roermond.

Bij het verlenen van goede service aan reizigers speelt de chauffeur, machinist, steward of storemedewerker van Arriva een belangrijke rol, zo blijkt uit klanttevredenheidsonderzoeken. Om de toegevoegde waarde van de videohulpzuil te onderzoeken start Arriva met een proef van een half jaar op beide stations.

Er wordt onderzocht of op een station waar geen OV-servicepunt is, zoals Winschoten, behoefte is aan direct contact met de klantenservice van Arriva. Station Winschoten is een station waar reizigers regelmatig overstappen. Arriva wil haar reizigers voorzien van de juiste hulp op de juiste plek.

In Roermond staat de videohulpzuil bij het Arriva OV-servicepunt in de stationshal en is 24/7 beschikbaar. Hiermee wordt onderzocht of de videohulpzuil een geschikt middel is om de serviceverlening buiten openingstijden van het servicepunt te verruimen.

De videohulpzuil maakt livebeeld- en geluidsverbinding met de klantenservice van Arriva. Met een druk op het scherm van de zuil, wordt direct contact gemaakt met de klantenservice van Arriva. De reiziger kan bij de zuil terecht voor reisinformatie, hulp en vragen.

De klantenservicemedewerker kan vervolgens een scherm delen om informatie te tonen, kan via een QR-code een online link delen of een reisadvies op klein formaat voor de reiziger printen. De zuil is geen verkoopkanaal.

comments powered by Disqus