VANAD Group zit niet stil

VANAD Group zit niet stil
  • 26 februari 2015

Datakwaliteitspecialist Human Inference en zorgconceptbedrijf Medworq zijn recent een samenwerking aangegaan met VANAD Group. Draait het bij eerstgenoemde om de toevoeging van een zogeheten MDM-oplossing, bij de ander steelt het platform Doktr.nl de show.

VANAD heeft de door Human Inference geboden Master Data Management (MDM)-oplossing toegevoegd aan haar dienstenpakket. Deze oplossing stelt organisaties in staat om klantdata afkomstig vanuit verschillende systemen op één centrale plaats aan elkaar te koppelen. Het partnership tussen de twee partijen heeft al een eerste klant opgeleverd: het Britse Kent Pathology Partnership. Deze regionaal opererende organisatie voorziet ziekenhuizen van medische gegevens op basis van onderzoek.

eHealth
Met Doktr.nl meent ENOVATION, onderdeel van VANAD Group, te kunnen voorzien in de aanwezige eHealth-behoefte. Het door Medworq ontwikkelde Doktr.nl is een digitale communicatietool die patiënten op gewenste momenten met zorgverleners (arts, huisarts, fysiotherapeut of apotheker) in contact brengt. Op het platform bouwen zorgconsumenten een eigen dossier op met daarin alle relevante feiten over diagnoses en behandelingen. De patiënt is hier de spin in het web en kan zelf bijvoorbeeld zorgverleners uitnodigen om het dossier te bekijken. ‘Met Doktr.nl wordt de zorgverlener ontlast en de patiënt kan meer regie nemen. Dit zorgt ervoor dat de zorg sneller, beter en goedkoper wordt’, aldus Medworq-directeur Guus Vaassen.

Het betreffende zorgplatform is inmiddels in gebruik bij onder meer het Antonius ziekenhuis Nieuwegein, de afdelingen nefrologie van Meander Amersfoort en Jeroen Bosch in Den Bosch.

Ruim een week geleden maakte VANAD Group nog bekend de Utrechtse softwareontwikkelaar Artificial Industry over te nemen.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link