YouTube nieuw donatiekanaal

YouTube nieuw donatiekanaal
  • 12 mei 2015
  • Redactie

Belpanels zijn niet interessant en journaals en speciale tv-acties bekijken jongeren evenmin. Via YouTube weet Giro 555 deze groep toch succesvol te bereiken. Tot grote vreugde Gijs de Vries, directeur van het Nederlandse Rode Kruis.

‘Ik ben blij dat we met dit initiatief erin slagen een grote groep mensen te bereiken waarmee we via traditionele media minder makkelijk in contact komen. Op deze manier willen we aansluiten bij het snel veranderende mediagedrag’, aldus de actievoorzitter van Giro 555 in de gratis krant Metro. Voor de actie ViewsVoorNepal sloeg de charitatieve instelling de handen ineen met een aantal makers van populaire internetfilmpjes. Voor elke duizend kijkers geven zij € 1 voor Nepal. Sinds de lancering van het platform op 1 mei zijn ruim honderd video’s aan 555 gedoneerd die bij elkaar ruim 200.000 keer zijn bekeken. Onder andere vlogger Theames postte een filmpje op Viewsvoornepal.nl. Zijn parodie op het nummer FourFiveSeconds van Rihanna, Kanye West en Paul McCartney is corca 50.000 keer bekeken.

De intentie is om vergelijkbare YouTube-acties op te zetten tijdens toekomstige inzamelingen van de Samenwerkende Hulporganisaties.

Noot: lees hier meer over de half miloen euro die diverse contactcenters onlangs hebben opgehaald voor Nepal.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link