Thuisarts-app wint Health App Award 2015

Thuisarts-app wint Health App Award 2015
  • 26 juni 2015
  • Redactie

Bij de uitreiking van de Health App Award 2015 zijn applicaties Thuisarts en Behandelpad in de prijzen gevallen. Eerstgenoemde applicatie bekoorde de jury het meest, terwijl het publiek haar voorkeur voor de andere genoemde app uitsprak. De jury schonk Skip a Beat een extra award.

Thuisarts, een app van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), is volgens de jury bewezen effectief. De applicatie geniet groot draagvlak onder de beroepsgroep, meent juryvoorzitter André Rouvoet. ‘Hieruit kunnen we opmaken dat apps bij de dagelijkse praktijk van de huisarts horen. De tijd is voorbij dat artsen niet willen dat mensen gegoogled op spreekuur komen: deze app faciliteert dat mensen zelf informatie meenemen naar de praktijk en bespreken met de arts.’

Behandelpad
De juryprijs kwam ten goede aan Behandelpad. Deze door Thomas Timmers ontwikkelde app geeft patiënten informatie op het moment dat zij dat nodig hebben in een persoonlijke tijdlijn, in plaats van in een geprinte informatiemap. Uitgangspunt is dat patiënten met behulp van deze applicatie beter voorbereid naar ziekenhuisopnamen gaan en actiever bij de nazorg houden.

Skip a Beat
Start-up Happitech ontwikkelde de app Skip a Beat. Volgens de jury is de applicatie een uiting van de trend van gamification in de zorg en creeert het spelenderwijs bewustwording over het hartritme. De aanmoedigingsprijs voor Skip a Beat is bedoeld ‘om deze spannende belofte voor toekomst van de zorg te stimuleren’.

De Health App Award 2015 is een gezamenlijk initiatief van Nictiz, het landelijke expertisecentrum dat ontwikkeling van ICT in de zorg faciliteert, en MobileDoctors (een initiatief van VvAA). De bokalen zijn uitgereikt tijdens het congres Digitale ontwikkelingen in de zorg. Eerdere awardwinnaars waren ipPlaslijst, Huidmonitor, Moet ik naar de dokter, Constamed en de EHBO-app.

comments powered by Disqus