Patiënt volledig geïnformeerd via app Thuisarts.nl

Patiënt volledig geïnformeerd via app Thuisarts.nl
  • 7 januari 2014
  • Redactie

Thuisarts.nl, een website gemaakt door huisartsen met informatie over gezondheid en ziekte, introduceert een app voor iPhone en iPad. De in opdracht van het Nederlands Huisarts Genootschap (NHG) ontwikkelde app stelt mensen in staat een bezoek aan de huisarts goed voor te bereiden, te doorlopen en af te sluiten.

Op het genoemde online platform krijgen mensen adviezen over wat ze zelf kunnen doen om gezond te blijven en hun klachten aan te pakken. Tevens staat duidelijk aangegeven wanneer een bezoek aan de huisarts raadzaam is. Alle teksten zijn in begrijpelijke taal geschreven, vaak aangevuld met korte films, afbeeldingen en instructies.

Patiëntondersteuning
Het NHG hoopt dat mensen die online op zoek zijn naar medische informatie, Thuisarts.nl en de bijbehorende app zullen raadplegen in plaats van ‘onbetrouwbare’ sites. Niet alleen voor het bezoek aan de huisarts, maar ook daarna kan de patiënt alles nog eens rustig nalezen. Uit onderzoek blijkt dat mensen minder dan de helft onthouden van wat de ar ts tijdens het spreekuur heeft verteld.

Huisartsen kunnen de site ook gebruiken als extra uitleg, bijvoorbeeld aan de hand van afbeeldingen. ‘Huisartsen vinden het belangrijk dat mensen volledig geïnformeerd zijn, zodat ze de juiste keuzes kunnen maken. Thuisarts.nl ondersteunt hierin zowel de huisartsen als hun patiënten,’ aldus Arno Timmermans, bestuursvoorzitter NHG.

Naar verwachting volgt spoedig een Android-versie van de betreffende app.

comments powered by Disqus