Meest patiëntvriendelijk: Deventer Ziekenhuis

Meest patiëntvriendelijk: Deventer Ziekenhuis
  • 10 december 2015

Het Deventer Ziekenhuis is door ZorgkaartNederland uitgeroepen tot 'meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland’. Met een gemiddelde score van een 8,5 heeft dit ziekenhuis het hoogste aantal waarderingen.

‘Deze prijs is een erkenning voor de richting die we als ziekenhuis een paar jaar geleden zijn ingeslagen’, vertelt Gita Gallé, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Deventer Ziekenhuis. ‘We zetten in onze zorg meer en meer de patiënt centraal. Het is fantastisch dat de buitenwereld, onze patiënten, dat beloont met deze prijs. Het is immers een publieksprijs die wordt uitgekeerd.’

Informatievoorziening
Na eerdere nominaties de afgelopen jaren eindigde het Deventer Ziekenhuis ditmaal bovenaan de ziekenhuisranking. Ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk en St. Jans Gasthuis in Weert werden nummer twee en drie. De drie ziekenhuizen onderscheiden zich van de rest met hun informatievoorziening voor patiënten en hun deskundige en vriendelijke personeel, aldus patiëntenfederatie NPCF. ‘Patiënten willen dat artsen goed naar hen luisteren zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid van de behandeling.’

Op ZorgkaartNederland beoordelen bezoekers ziekenhuizen, verpleeginstellingen en klinieken op thema’s als afspraken, medewerkers, accommodatie, luisteren, behandeling, bejegening en informatie. Een jaar terug werd het Slingeland Ziekenhuis nog uitgeroepen tot meest patiëntvriendelijk.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link