Opiness breidt reviewplatform verder uit

Opiness breidt reviewplatform verder uit
  • 04 februari 2016
  • Redactie

Marktonderzoeksbureau Q&A Research, dat Wugly.nl in de gelederen heeft, sluit zich aan bij Opiness. Laatstgenoemde organisatie bundelde nog geen half jaar geleden ook al de krachten met The Feedback Company. Door de koppelingen met bureaus groeit Opiness naar verwachting naar 3,8 miljoen reviews in 2016.

‘Met de toetreding van Wugly is Opiness weer dichter bij zijn droom gekomen om in Nederland volledige transparantie te creëren over hoe lokale en landelijk opererende bedrijven presteren volgens hun klanten’, stelt Linda Schulte, ceo en mede-oprichter van het betreffende reviewplatform. Zij vervolgt: ‘Opiness wil het startpunt worden wanneer het gaat om het checken van referenties over bedrijven om zo consumenten meer zekerheid te bieden in hun keuzes.’ Frank Quix, oprichter van Q&A Research en Wugly.nl, is eveneens content. Hij denkt door deze samenvoeging meer toegevoegde waarde te kunnen leveren aan (eind)klanten. ‘Zij kunnen nu alle reviews op één plek vinden.’

Stempel
Het komende jaar krijgen consumenten steeds vaker te zien of bedrijven een mooie Opiness-score hebben verkregen op basis van hun klantreferenties. Zij zullen de ‘Opiness-widget’ tegenkomen op websites met daarin een real-time rapportcijfer. Bedrijven die uitmuntende prestaties hebben geleverd zijn tevens herkenbaar omdat zij een Opiness Award of “Certificaat Aanbevolen door klanten” hebben ontvangen. Ook geeft Opiness deurstickers uit waarmee bedrijven en retailers op hun deur kunnen markeren dat hun onderneming is beoordeeld op Opiness.

Het in 2003 opgerichte marktonderzoeksbureau Q&A Research & Consultancy is gespecialiseerd in retail en onder meer bekend van de ‘Beste Winkelketen’-verkiezing. In het portfolio zit sinds 2010 ook Wugly.nl, waarop meer dan 800.000 reviews zijn verzameld. De meest recente uitbreiding van Opiness was met The Feedback Company.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link