Universiteiten haken aan bij The Lean Six Sigma Company

Universiteiten haken aan bij The Lean Six Sigma Company
  • 5 april 2016
  • Redactie

Om een impuls te geven aan de vernieuwing van het onderwijs en de arbeidsmarktkansen voor studenten te vegroten, bundelen The Lean Six Sigma Company en diverse (internationale) universiteiten en hogescholen hun krachten.

‘De reacties vanuit de pilot waren positief’, Mischa van Aalten, managing partner van The Lean Six Sigma Company. ‘Studenten vinden dat je met Lean Six Sigma inzicht krijgt hoe je gemakkelijk veel winst kunt behalen door je processen anders vorm te geven. Maar vooral ook dat het praktisch toepasbaar is en veel nieuwe ideeën geeft. Door het toepassen van Lean Six Sigma slagen organisaties erin een cultuur van continu verbeteren te initiëren van binnenuit. Het wint daarom steeds meer terrein in binnen- en buitenland.’

Momenteel is er een samenwerking met de Universiteit van Bedfordshire in het Verenigd Koninkrijk, Artevelde uit Gent, plus in Nederland Nyenrode Business Universiteit, Avans Hogeschool en de Hogeschool van Utrecht. Eind november 2015 is het eerste Nederlandse diploma voor een Lean Six Sigma Belt-certificering uitgereikt.

comments powered by Disqus