Teradata haalt Big Data Partnership binnen

Teradata haalt Big Data Partnership binnen
  • 23 augustus 2016
  • Redactie

Teradata, leverancier van big data analytics toepassingen, neemt Big Data Partnership over. Hiermee haalt het bedrijf onder andere kennis in huis van disruptieve technologieën als Apache Hadoop. Tevens helpen de experts van de dienstverlener in big data-oplossingen klanten te ontdekken hoe ze met datascience en de adoptie van de laatste big data-technologieën meer datadriven en datasavvy kunnen worden.

Het team van het in 2012 opgerichte Big Data Partnership is gevarieerd en bestaat uit big data-architecten, engineers, datascientists en gecertificeerde trainers in dienst die on-site bij klanten werken of vanuit het Londense kantoor. Deze experts zijn voor Teradata een toevoeging aan zijn consultancycapaciteiten. ‘Deze acquisitie verbreedt ons analytics services portfolio, vergroot de expertise van Think Big en de samenwerking geeft onze klanten meer keuze en waardevolle kennisoverdracht’, meent Rick Farnell, senior vice president van Think Big (onderdeel van Teradata Company). ‘We blijven bezig met het verbeteren van onze oplossingen, zodat we onze klanten kunnen helpen bij het ontwerpen, bouwen en het draaien van analytics.’ Kansen ziet hij in de services-markt, waar in zijn optiek ‘hybride platforms en de integratie van on-premise en cloud-mogelijkheden naadloos evolueren’.

Expansie
Mike Merritt-Holmes, oprichter en Chief Strategy Officer van Big Data Partnership, kijkt op zijn beurt vooral uit naar de uitbreiding van expertise en diensten als gevolg van deze overname. ‘We waarderen de reikwijdte, de omvang en het talent van Teradata's wereldwijde analytics-organisatie en we zijn verheugd om onze expertise uit te mogen breiden naar de bedrijven die Teradata vertrouwen met hun meest waardevolle data-assets.’

Een jaar geleden werd Teradata door Forrester benoemd tot leider op het gebied van Real-Time Interaction Management (RTIM).

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link