Grote vraag naar klantenservicemedewerkers in 2017

Grote vraag naar klantenservicemedewerkers in 2017
  • 16 februari 2017
  • Redactie

Klantenservicemedewerkers zijn in trek. Dat blijkt uit een lijst van kansrijke beroepen in 2017 die Randstad heeft samengesteld. Volgens de uitzendorganisatie trekt de arbeidsmarkt dit jaar verder aan, evenals het tekort aan personeel in diverse beroepsgroepen.

In de lijst staan per groep de drie meest gevraagde functies. Voorbeelden:

Administratief
1. Customer service medewerker
2. Financieel / administratief medewerker
3. Salarisadministrateur

Commercieel
1. Accountmanager
2. Marketeer
3. Commercieel medewerker binnendienst

IT
1. PHP developer
2. .Net developer
3. Java developer

Anticiperen
‘De arbeidsmarkt trekt aan. Dat verruimt kansen voor starters en werkzoekenden om werk te vinden wat bij hen past. Het is echter wel zaak te anticiperen op ontwikkelingen. Waar liggen op langer termijn kansen? Het delen van dit soort lijsten kan mensen helpen bij het bepalen van welke vaardigheden zij nog verder willen ontwikkelen om hun positie op de arbeidsmarkt te versterken’, meent Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt en MVO Randstad Groep Nederland.

Ook in eerdere jaren publiceerde de uitzendorganisatie een dergelijke lijst. Deze komt tot stand door het analyseren en combineren van verschillende bronnen met betrekking tot arbeidsvraag en -aanbod, onder meer het CBS, Jobdigger (vacatures), UWV, ROA en eigen onderzoeksdata van Randstad. Specifiek is gekeken naar functies met relatief veel vraag ten opzichte van het arbeidsaanbod, een toename in vacaturevolume en veel openstaande vacatures. Ook is gekeken naar de voorspellingen van het ROA met betrekking tot verwachte arbeidsmarktknelpunten (schaarste).

comments powered by Disqus