Nieuwe opleiding tot datascientist

Nieuwe opleiding tot datascientist
  • 13 februari 2017
  • Redactie

Target Holding, gespecialiseerd in big data anlytics en managementadviesbureau Quint Wellington Redwood introduceren een nieuwe opleiding over het managen van big data. Na het zes dagen durende traject kunnen de nieuwbakken datascientists direct aan de slag met de big data issues in hun eigen organisaties, aldus de initiatiefnemers.

McKinsey waarschuwt al vanaf 2011 voor een chronisch tekort aan datascientists wereldwijd. In het nieuwste onderzoeksrapport (‘The age of analytics: competing in a data-driven world’, december 2016) wordt de kloof tussen de vraag en het aanbod nog eens bevestigd. Alleen al in Amerika dreigt een acuut tekort van 250.000 datascientists te ontstaan. Tegelijkertijd constateren de onderzoekers dat slechts een fractie van de enorme potentiële waarde van big data is verzilverd. Ook in Nederland ontstaat steeds meer behoefte aan datascientists en dat is dan ook de aanleiding voor Target en Quint om hierop in te spelen.

Waardecreatie
Onderwerpen die tijdens deze opleiding aan bod komen en meteen worden toegepast, zijn onder meer machine learning, neurale netwerken en deep learning. De voornaamste doelgroep van dit leertraject bestaat uit analisten, datawarehousespecialisten en managers die minimaal 3,5 jaar werkervaring hebben en beschikken over een HBO/WO werk- en/of denkniveau vormen. Kerndoelen van het docententeam zijn big data direct toepasbaar maken en gezamenlijk werken aan waardecreatie.

In Den Bosch ging recent al een universitaire datascientistopleiding van start.
comments powered by Disqus