Knab door zonder oprichter René Frijters

Knab door zonder oprichter René Frijters
  • 20 maart 2017
  • Redactie

Mede-oprichter en huidig directeur van Knab, René Frijters, vertrekt officieel per 1 mei bij de online bank. Een intern verschil van inzicht is de aanleiding voor dit besluit, zo blijkt.

In het persbericht hierover staat dat er overeenstemming is over waar Knab heen moet, maar dat er een verschil van inzicht is ontstaan over hoe ernaar toe te gaan. ‘Het verschil in leiderschapsstijl en de beperktere verantwoordelijkheid die René heeft binnen de nieuwe organisatie, hebben René doen besluiten Knab te verlaten. Zijn ideeën en inspiratie zullen in het hart van Knab blijven staan in de volgende fase.’

Transparant
De in 2012 opgerichte bank, een dochter van Aegon Bank, telt inmiddels ruim 160 medewerkers en heeft ruim 125.000 klanten. In de voorbije periode viel het transparant opererende Knab op door zijn toch wat afwijkende strategie ten opzichte van andere financieel dienstverleners. Zo maakt de klantgerichte fintech onder meer werk van klantfeedback via zijn eigen Lab, is gamification ingevoerd en biedt de onderneming online hypotheekadvies aan. Onlangs ontving Knab nog een Beste Service Award.

Frijters, die eerder ook beleggersbank Alex uit de grond stampte, zegt terug te kijken op zeven mooie jaren bij Knab. ‘Ik vind het jammer om Knab te verlaten, maar ben blij dat ik de vrijheid heb om deze keuze te kunnen maken. Ik gun dit bedrijf en alle mensen die eraan verbonden zijn het beste. We hebben laten zien dat het anders kan in de financiële sector. Ik ben daar trots op en zal natuurlijk ambassadeur blijven.’ Frijters gaat nu eerst een paar weken naar Zuid-Afrika voor stichting Tjommie, waarvan hij al jaren voorzitter is. Daarna gaat hij zich bezinnen op nieuwe ondernemende plannen.

comments powered by Disqus