Nederlandse banken ondersteunen betaalapp Payconiq

Nederlandse banken ondersteunen betaalapp Payconiq
  • 20 april 2017
  • Redactie

Een zestal Nederlandse banken introduceert komende zomer het mobiele betaalinitiatief Payconiq. Het van oorsprong Belgische platform biedt integratie van online, onderweg en onderling betalen in één app.

De app ondersteunt alle mogelijke betaalmanieren: online in webshops, onderweg in winkels en onderling tussen gebruikers. Er is een directe koppeling met de betaalrekening van de klant van de deelnemende banken. Voor betalingen onderling aan vrienden en familie, is het telefoonnummer uit de contactenlijst voldoende, de klant hoeft het IBAN rekeningnummer van de ontvanger niet te kennen. Winkels worden op basis van geolocatie weergegeven of geselecteerd via het scannen van een QR-code. Online kunnen consumenten via een QR-code of een directe link naar de Payconiq-app de aankoop betalen.

Nieuwe wetgeving
Na een pilot en uitrol in België, waaraan de banken ING, KBC, CBC en Belfius meededen, wordt de app in Nederland ondersteund door ABN AMRO, ASN Bank, ING, Rabobank, RegioBank en SNS. De koppeling tussen Payconiq en de banken loopt vooruit op de komst van de Payment Services Directive 2 (PSD2) wetgeving in Europa eind 2018. Volgens deze wetgeving kunnen klanten straks derde partijen toestemming geven om hun betalingsgegevens op te vragen bij de bank en betalingen uit te voeren op de betaalrekening van de klant.


comments powered by Disqus