Chatdienst Slack past AI toe in zoekfunctie

Chatdienst Slack past AI toe in zoekfunctie
  • 4 mei 2017
  • Redactie

De zakelijke chatdienst Slack gaat kunstmatige intelligentie (AI) toepassen in zijn zoekfunctie. Hiermee moet het makkelijker worden om bij bepaalde vragen of onderwerpen de juiste persoon te vinden binnen een grote organisatie.

Binnen de zoekfunctie is het onderdeel ‘People & Channels’ toegevoegd. Daar komen bij een zoekopdracht automatisch mensen te staan met wie de gebruiker recentelijk contact heeft gehad over een bepaald onderwerp. Ook het kanaal waar het contact plaatsvond is te zien. Gebruikers kunnen vanuit de functie meteen in contact komen met relevante personen door op het betreffende kanaal een vraag te stellen met een @-vermelding.

Concurrentie
De dienst is op desktopcomputers beschikbaar voor Slackklanten met meer dan 50 leden in hun abonnement. Slack voelt al enige tijd de hete adem van concurrenten in de nek. Zo is Microsoft in maart gestart met de chatdienst Microsoft Teams.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link