Chat-app Microsoft nu breed beschikbaar

Chat-app Microsoft nu breed beschikbaar
  • 17 maart 2017
  • Redactie

Microsoft heeft de nieuwe zakelijke chat-app Microsoft Teams beschikbaar gemaakt in Office 365. Volgens Amerikaanse media bindt het bedrijf hiermee de strijd aan met concurrent Slack.

De app rust op vier pijlers: flexibele chatmogelijkheden voor zowel groeps- als individuele conversaties, integratie met andere Office-producten zoals Word, Excel en SharePoint, gepersonaliseerde aansluiting op bestaande bedrijfsnetwerken en tot slot strenge beveiliging. Sinds de lancering in november zijn steeds nieuwe elementen aan Teams toegevoegd, zoals mobiel audio- en videobellen in zowel Android als iOS en Windows Phone, ondersteuning van bots en e-mail-integratie.

Concurrentie
Volgens Microsoft gebruiken nu al meer dan 50.000 organisaties de dienst, onder wie Alaska Airlines, Cerner Corporation, Deloitte en Expedia. In Amerika wordt de lancering gezien als aanval op directe concurrent Slack. Daarnaast strijden vergelijkbare diensten als Google Hangouts en Amazon Chime mee op de zakelijke communicatiemarkt.

Hoewel de dienst ook een bedreiging lijkt voor Microsoft-diensten als Yammer en Skype for Business, stelt het bedrijf dat beiden gewoon zullen blijven bestaan naast Teams aangezien de nieuwe dienst vooral draait binnen Office 365.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link