App ondersteunt knie- en heuppatiënten Haarlems ziekenhuis

App ondersteunt knie- en heuppatiënten Haarlems ziekenhuis
  • 27 juli 2017
  • Redactie

Het Spaarne Gasthuis, een ziekenhuis met vestigingen in Haarlem en omgeving, heeft een app gelanceerd voor mensen die een knie- of heupvervanging moeten ondergaan. De Spaarne Behandelcoach geeft patiënten een overzicht van alle ziekenhuisafspraken, uitgebreide informatie over het zorgtraject en handige hulpmiddelen om goed voorbereid de behandeling te doorlopen.

De app, een initiatief van het ziekenhuis en verzekeraar Zilveren Kruis, is een pilot van maximaal een half jaar. Het project is bedoeld als aanvulling op de bestaande zorgverlening, legt orthopeed Bernhard Schutte uit. ‘Als je de diagnose voor een nieuwe heup of knie krijgt, komt er veel op je af. Er vinden verschillende onderzoeken plaats ter voorbereiding op de operatie. Er moeten formulieren ingevuld worden en je krijgt veel informatie over de ingreep en het revalidatieproces. Begrijpelijk dat onze patiënten dat best ingewikkeld vinden.’

Herinnering
Uit gesprekken met patiënten is gebleken dat er behoefte is om informatie te ontvangen op het moment dat het relevant is. De app ondersteunt hierbij. Patiënten worden herinnerd aan afspraken en ontvangen relevante informatie gedurende het behandeltraject. Ook geeft de gratis app de patiënt voorafgaand aan de operatie fysiotherapie-oefeningen voor een sneller herstel.

Volgens het ziekenhuis is de privacy van gebruikers goed gewaarborgd. Ook patiënten die niet bij Zilveren Kruis verzekerd zijn kunnen tijdens de pilot de app gewoon gebruiken.

comments powered by Disqus