QuoteFirst: Yuri van Geest (SingularityU)

QuoteFirst: Yuri van Geest (SingularityU)
 • 15 augustus 2017
 • Redactie

Dagelijks worden we blootgesteld aan een enorme informatiebrij, maar alles tot je nemen is natuurlijk een utopie. Deze krenten uit de pap bevelen we je in ieder geval van harte aan.

 • ‘Bedrijven overschatten zichzelf vaak; ze denken dat ze het wel redden met een paar aanpassingen aan de rand van hun organisatie en dat zij zelf zonder externe input disruptieve innovaties kunnen realiseren. Ik zie trouwens dat maar 20% van de ceo’s visie en daadkracht toont, de rest stelt het uit.
   
 • ‘Je moet veranderingen doseren. Anders raakt het immuunsysteem van de organisatie geactiveerd en worden er vooral door de middenlaag antilichamen gemaakt die innovatie en transformatie tegenwerken.’
   
 • ‘Iets lanceren zonder deep learning is veelal gedoemd te mislukken, want dan ben je te traag, te duur en te weinig klantgericht.’
   
 • ‘De leider van nu moet toekomstvisie belichamen, en dat niet alleen top-down uitdragen. Manage liever actief de blokkades van innovatie weg. Modern leiderschap is faciliterend en purpose driven en bouwt aan horizontale, open ecosystemen. Je moet luisteren naar anderen, want innovatie komt overal vandaan. Zorg dus voor neurodiversiteit, dat is diversiteit in de breedst mogelijke zin.’
   
 • ‘Ik geloof wel meer in een toenemende symbiose tussen mens en technologie dan in overname door technologie. Want in onze typische menselijkheid zit onze toegevoegde waarde. Daarom wil ik bestuurders wakker schudden en aanmoedigen iets positiefs achter te laten voor de langere termijn. Technologie is onze bondgenoot, niet onze vijand.’


Lees hier het volledige interview dat Het Financieele Dagblad onlangs had met bedrijfseconoom Yuri van Geest, oprichter en ambassadeur van SingularityU.

comments powered by Disqus
 • Deel dit artikel
 • Reacties
 • Link